Lobke » Specials » Sprookjes
Lobke: Informatie van A tot Z

Sprookjes, de geschiedenis en meer

Sprookjes zijn verhalen die niet waar gebeurd zijn. Het zijn vaak verhalen met pratende en zingende dieren die allerlei dingen kunnen die in het echt niet bestaan. Verder zit er vaak achter ieder sprookje een betekenis. En wat is eigenlijk de geschiedenis van sprookjes, hoe zijn deze ontstaan?

Sprookjes

Sprookjes zijn vaak eeuwenoude vertellingen, die mond tot mond voortverteld werden. Op een gegeven moment is iemand begonnen deze sprookjes op te schrijven. In de artikelen binnen deze special staan een aantal sprookjes beschreven. Zo is er het sprookje over Sneeuwwitje, maar ook Roodkapje, Peter Pan en Assepoester hebben een plaats binnen deze special. En ben je benieuwd naar de geschiedenis van deze sprookjes? Kijk dan eens in het artikel De geschiedenis van sprookjes.

Het je opmerkingen of vragen? Mail me dan gerust!

De geschiedenis van sprookjes

Onze geschiedenis kent vele verschillende sprookjes, ook tegenwoordig worden er weer meer sprookjesverhalen geschreven. Hoe zijn sprookjes ontstaan en is er verschil tussen de sprookjes van vroeger en…

Sprookjes - Peter Pan

Sprookjes zijn verhalen die niet waar gebeurd zijn. Het zijn vaak verhalen met pratende en zingende dieren die allerlei dingen kunnen die in het echt niet bestaan. Verder zit er vaak achter ieder spro…
Gepubliceerd door Lobke op 17-04-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!