Lobke » Specials » Wilde dieren

Dieren in het wild

Dieren in het wild In de natuur leven honderdduizenden dieren. In het wild leven voornamelijk grote dieren, waarvan de meesten ook gevaarlijk zijn. In deze special vind je artikelen over een aantal van deze dieren, met leuke informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk.

Wilde dieren

Je hebt dieren in het wild en je hebt huisdieren. Dieren in het wild leven in hun eigen omgeving. Wilde dieren zijn de vaak grotere en gevaarlijker dieren. Je kunt ze bijvoorbeeld bekijken in de dierentuin, of op een savari.

Dieren die je in deze special kunt vinden zijn;
  1. Krokodil,
  2. Neushoorn,
  3. Olifant,
  4. Giraffe,
  5. Haai,
  6. Nijlpaard.

Heb je zelf nog leuke, bijzondere of grappige informatie over een dier? Mail me dan!
Het leven van de Aziatische olifant

Het leven van de Aziatische olifant

Olifanten zijn de grootste en zwaarste landdieren. Een Aziatische olifant weegt wel 3500 kilo. Hij kan 6 meter lang worden. Hij is bijna 3 meter hoog. Hij wordt daarom vaak gebruikt als werkolifant.
Het leven van de neushoorn

Het leven van de neushoorn

De neushoorn is een enorm groot en zwaar landdier, alleen de olifant is groter dan hem. Er bestaan 5 soorten neushoorns, de witte neushoorn is de allergrootste.
Het leven van een giraffe

Het leven van een giraffe

Van de giraffe wordt wel eens het grapje gemaakt dat hij uit restjes bestaat. Toen alle dieren gemaakt waren waren er nog wat stukjes over, hier is de giraffe van gemaakt.
Het leven van een haai

Het leven van een haai

Mensen denken bij haaien vaak aan grote grijze vissen met scherpe tanden. Ze denken dat hij gevaarlijk is en vaak mensen aanvalt, maar dat is helemaal niet waar. Er bestaan namelijk heel veel soorten…

Het leven van een leeuw

De Latijnse benaming voor de leeuw is Panthera leo. Het is een groot roofdier, de op één na grootste van de katachtigen. Hij staat in de wereld bekend als de koning der dieren, vooral door zijn groott…
Het leven van een nijlpaard

Het leven van een nijlpaard

Na de olifant is het nijlpaard, samen met de neushoorn, het grootste landdier. In tegenstelling tot zijn naam stamt hij niet af van de paarden, maar is hij familie van de varkens.
Gepubliceerd door Lobke op 06-07-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.