Lobke » Specials » Boekverslagen

Van Boudewijn Buch tot Engelse literatuur

Van Boudewijn Buch tot Engelse literatuur Voor school moet je vaak boekverslagen schrijven, over Nederlandse of Engelse literatuur. Om je een idee te geven wat er zoal in die boekverslagen moet komen te staan, hier een aantal voorbeelden van goedgekeurde boekverslagen.

Richtlijnen voor een boekverslag

Wat moet er zoal in een boekverslag staan?

  1. Titel van het boek,
  2. Auteur van het boek,
  3. Uitgeverij,
  4. Jaar van uitgave,
  5. Beschrijving van de hoofdpersonen,
  6. Samenvatting van het boek,
  7. Bespreking van het thema,
  8. Je eigen mening.

Natuurlijk verschilt het per school wat er allemaal in een boekverslag moet staan. Let daarom goed op wat jouw leraar van je verwacht.

Heb je zelf nog goede boekverslagen op je computer staan? Neem dan even contact met mij op!
Boekbeschrijving – De kleine blonde dood

Boekbeschrijving – De kleine blonde dood

De kleine blonde dood is een boek dat geschreven is door Boudewijn Büch. Hij is geboren in Den Haag, in 1948 en in 2002 werd hij op een ochtend dood aangetroffen in bed. Hij was overleden aan een hart…

Boekbeschrijving – One flew over the Cuckoo’s nest

One flew over the Cuckoo’s nest is een boek, geschreven door Ken Kesey. Deze boekbeschrijving heb ik gemaakt aan de hand van de Engelse versie van het boek.

Boekbeschrijving – The English Patient

The English Patient is geschreven door Michael Ondaatje. In deze boekbeschrijving ben ik uitgegaan van de Engelse versie van het boek, maar de beschrijving doe ik in het Nederlands, onderverdeeld per…
Gepubliceerd door Lobke op 16-04-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.