Lobke » Specials » Kinderfeestjes
Lobke: Informatie van A tot Z

Een gratis kinderfeestje organiseren

Voor kinderen is het één van de leukste gebeurtenissen in het jaar; het verjaardagsfeestje waarbij ze al hun vriendjes en vriendinnetjes uit mogen nodigen. Helaas gaan veel kinderen tegenwoordig met hun feestje ‘gewoon’ zwemmen, naar een speelparadijs, naar de bioscoop of andere uitjes. Maar het is juist zo leuk om zelf een feestje thuis te organiseren, scheelt geld en je krijgt er een hoop blije gezichten voor terug!

Voorafgaande aan het kinderfeestje

Natuurlijk kost een zelf georganiseerd kinderfeestje wel iets meer tijd aan voorbereidingen dan een uitstapje, maar daar kun je een heleboel lol in hebben! Bedenk van tevoren een leuk thema en wat je allemaal wilt gaan doen. Maak samen met je zoontje of dochtertje leuke uitnodigingen en leef zo helemaal naar DE dag toe.

Ideeën voor feestjes

In deze special vindt je een stuk of 14 ideeën voor een echte knalfuif, gesorteerd naar leeftijd en doelgroep;

ThemaLeeftijdsgroepJongens / Meisjes
Brooddeeg4 t/m 12 jaarJ & M
Hans en Grietje4 t/m 7 jaarJ & M
Indianen4 t/m 10 jaarJ & M
Koekjes bakken4 t/m 12 jaarM
Olympische spelen4 t/m 12 jaarJ & M
Oud-Hollandse spelletjes8 t/m 12 jaarJ & M
Piraten4 t/m 10 jaarJ & M
Prinsessen4 t/m 9 jaarM
T-shirts versieren4 t/m 12 jaarJ & M
Trommels maken4 t/m 9 jaarJ & M
Voetbal8 t/m 12 jaarJ
Vogelhuisje maken6 t/m 12 jaarJ & M

Uiteraard kun je de ideeën zelf aanpassen, naar wens van je kind. Mocht je zelf nog hele leuke ideeën hebben voor een feestje, laat het mij dan even weten!

Traktaties, uitnodigingen en pakjes uitpakken

En deze special bevat ook een leuk artikel met ideeën om zelf de leukste traktaties te maken! Verder originele opties om de jarige de pakjes te laten uitpakken en natuurlijk allerlei ideeën om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen..
Kinderfeestje - ideeën voor traktaties

Kinderfeestje - ideeën voor traktaties

Als je kind jarig is wil het natuurlijk trakteren op school, de voetbalclub, scouting, ballet of andere sportclubs. Dit artikel gaat helemaal over leuke ideeën voor bijzondere traktaties.
Kinderfeestje - pakjes uitpakken met een spel

Kinderfeestje - pakjes uitpakken met een spel

Iedere keer bij een kinderfeestje is het weer de vraag hoe de jarige de kadotjes uit gaat pakken. Soms mogen de kinderen hun kadotje gewoon geven, maar het is toch veel leuker om hier spelletjes omhee…
Kinderfeestje - vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen

Kinderfeestje - vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen

Als je kind een feestje geeft en daar steek je een hoop tijd in om het te organiseren, is het natuurlijk leuk als de kinderen die uitgenodigd worden ook een hele leuke uitnodiging krijgen. Daarom hier…
Kinderfeestje – brooddeeg

Kinderfeestje – brooddeeg

Met brooddeeg kun je de leukste dingen doen, het is dan ook uiterst geschikt voor een feestje. Lekker kliederen, vieze handen, en na afloop een mooi, zelfgemaakt stuk mee naar huis!
Kinderfeestje – indianen

Kinderfeestje – indianen

De strijdbijl is opgegraven, en iedereen weet natuurlijk wat dit betekend: oorlog met de roodhuiden!! Het opperhoofd komt de kinderen die op het feestje zijn vragen of ze hem mee willen helpen de stri…
Kinderfeestje – olympische spelen

Kinderfeestje – olympische spelen

Een leuk feestje dat je makkelijk kunt aanpassen aan de leeftijdsgroep. Lekker sportief, vooral geschikt als er een groot veld in de buurt is en in het voorjaar of de zomermaanden.
Kinderfeestje – piraten

Kinderfeestje – piraten

‘Wij zijn piraten van de zee, als je wilt varen dan kom je maar mee! Wij zijn piraten, piraten van de zee!’ Een mooi thema voor een kinderfeestje.

Kinderfeestje – prinsessen

Wat vinden kleine meiden nou mooier dan zich aankleden als een prinsesje? Dit idee voor een kinderfeestje is dan ook heel geschikt voor meiden van 4 tot 8 á 9 jaar.
Kinderfeestje – vogelhuisje maken

Kinderfeestje – vogelhuisje maken

Echt een feestje voor stoere jongens en meiden. Vooral als je zoon / dochter ergens in de herfst of aan het einde van het jaar jarig is is dit een heel leuk idee.
Gepubliceerd door Lobke op 02-01-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!