Lobke » Specials » Wiskunde

Wiskunde en Rekenen

Wiskunde en Rekenen 1 + 1 = 2, dat weet bijna iedereen. Maar als ik ga vragen hoeveel 6 x 24 is, zullen meer mensen zich al eens achter de oren krabben. Helemaal moeilijk wordt het als we gaan praten over pi en over hoeveel vierkante meter 1 vierkante kilometer is.

Wiskunde en rekenen

Toch is dit niet zo moeilijk, zolang je maar logisch blijft beredeneren. Daar zijn de artikelen in deze special heel handig voor. Kijk maar eens naar het artikel over pi, hierin wordt duidelijk uitgelegd wat pi inhoudt en wat je er mee kunt berekenen. In het artikel over decimeter, meter, hectometer en kilometer staan bovendien handige tabelletjes om je te helpen bij berekeningen.

Heb je suggesties of kloppen mijn berekeningen niet? Mail me dan gerust!

Decimeter, meter, hectometer, kilometer…?

Het blijft altijd lastig, het omrekenen van kilometers naar decimeters of van centiliters naar liters. Massa’s mensen hebben hier problemen mee, dus ik dacht dat het een mooi onderwerp zou zijn om een…
Lineaire- en Exponentiële grafieken

Lineaire- en Exponentiële grafieken

Exponenten en logaritmen, als je weet wat het zijn en je weet ze te gebruiken, dan is het niet moeilijk. Maar voor velen onder ons is dit een gedeelte van de wiskunde dat na de middelbare school weer…
Pi, getallen tot in het oneindige

Pi, getallen tot in het oneindige

Het getal Pi, oneindig gebruikt in de wiskunde, met oneindig veel decimalen achter de komma. Wat is ‘het geheim’ achter dit getal? Ís er een geheim?
Ruimtemeetkunde

Ruimtemeetkunde

Je komt het de hele dag tegen, waarschijnlijk onbewust; ruimtemeetkunde. Dit heeft alles te maken met de aanzichten van dingen, afstanden, de stelling van Pythagoras, etc.
Gepubliceerd door Lobke op 20-04-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.